Online kansen pakken met Alfa

Vorig jaar kwamen er ruim 5.000 webshops bij in Nederland en stegen de online bestedingen met 7 procent naar 26,6 miljard euro. Alfa Accountants en Adviseurs ondersteunt veel online ondernemers en retailers die de stap van bricks naar clicks maken.

Want starten met een webshop lijkt misschien simpel, dat is het niet. Zo moet je direct al strategische keuzes maken. Ga je via een eigen webwinkel verkopen, rechtstreeks via platforms als Bol.com of beiden? En houd je zelf voorraad aan of lever je rechtstreeks van de fabrikant naar de klant? Onze adviseurs kunnen op basis van data, kennis en ervaring in de begeleiding van e-commercebedrijven met je meedenken. Houd er ook rekening mee dat er serieuze investeringen nodig zijn in uitstraling en vindbaarheid. Daarin gelden eigenlijk dezelfde wetten als offline. Wanneer je zonder reclame een nieuw filiaal begint in een steegje, is de kans ook klein dat het druk wordt aan de kassa.

Slim automatiseren

Laten we ervan uitgaan dat je webshop straks hard groeit. Dan is het zaak om ‘handwerk’ te elimineren. Dat doe je bijvoorbeeld door je webshop, voorraadsysteem en boekhoudpakket aan elkaar te koppelen. Ook je logistiek en retourprocessen wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk digitaliseren. Een ICT-nulmeting van Alfa helpt je daarbij. Daarmee brengen we in kaart waar je nu staat en hoe je jouw online business slim kunt automatiseren.

Btw en belasting

Vroeg of laat krijg je de eerste bestellingen van over de grens. Mooi natuurlijk, maar daarbij krijg je wel te maken met internationale btw-regels. Die kennen we bij Alfa natuurlijk goed. Zo kun je vanaf 1 juli de btw voor alle consumentenleveringen binnen de EU aangeven via één systeem. Voor landen als het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland heb je nog wel een aparte btw-registratie nodig. Daar kunnen we je natuurlijk aan helpen. Ook vertellen we je graag meer over de fiscale afhandeling van orders via internationale platforms als Alibaba en Amazon.

Begeleiden in groei

Wanneer je webshop groeit, groeien wij met je mee. We kunnen je bijvoorbeeld adviseren en ontzorgen bij het aannemen van personeel of vertellen wanneer het interessant is om van een vof over te gaan naar een bv. Ook hebben we specialisten die webshops waarderen, zodat je sterker staat in overnameonderhandelingen. Meer weten? Stel gerust je vragen!

Remco Nonkes is adviseur en accountant bij Alfa Accountants en Adviseurs.

www.alfa.nl/retail

Geplaatst op: 22-04-2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.