Onderzoek naar kansen Food Production Cluster

NIJKERK – De gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel en Regio Foodvalley onderzoeken de mogelijkheden voor een Food Production Cluster van (agro)foodbedrijven en toeleveranciers in het noordelijk gedeelte van Regio Foodvalley.

Onderzocht gaat worden welke kansen er zijn voor het Food Production Cluster en of samenwerking kan worden versterkt. “Tussen de bedrijven, maar ook met onderwijs- en kennisinstellingen”, geeft wethouder Mariëlle Broekman aan. Ook wordt onderzocht wat de betekenis van het cluster is voor regionale en landelijke opgaven zoals voedselverspilling, innovatie en duurzaamheid.

Samen met de sector
Regio Foodvalley is één van de topregio’s op het gebied van agrofood. De gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel huisvesten een aantal toonaangevende (agro)foodbedrijven en toeleveranciers. De gemeenten en de regio vinden het belangrijk dat innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen worden betrokken bij het onderzoek. Het idee is om al tijdens het onderzoek een kopgroep samen te stellen van ondernemers en vertegenwoordigers uit het onderwijs, de gemeenten en de regio. Het is de bedoeling dat deze kopgroep een voortrekkersrol gaat vervullen en met elkaar aan de slag gaat om ambities en ideeën voor het Food Production Cluster uit te werken.

Het onderzoek – waaraan ook de provincie Gelderland bijdraagt – wordt uitgevoerd door Seinpost en is over vier maanden afgerond.

 

Geplaatst op: 18-02-2022

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.