Admiraal & Knevel erkend deelnemer van Voeggarant

NIJKERK – Admiraal & Knevel (gevelrenovatie en voegwerk) is sinds kort erkend deelnemer van de Stichting Voeggarant.

Mark Admiraal is blij met de erkenning. ,,We zijn professionals die vakwerk bieden en dan is het mooi dat dit ook erkend wordt’’, aldus de Nijkerker die samen met zijn partner Barend Knevel eigenaar is van het bedrijf. Stichting Voeggarant is erkend door het ERM (Erkend Restauratiekwaliteit Monumentenzorg).

Het duo is gespecialiseerd in het renoveren en restaureren van oude (monumentale) gevels. ,,Dan hebben we het over particuliere woningen, maar ook gemeentelijke en rijksmonumenten. Wij hebben de kennis en kunde om de  gevels in ere te herstellen en dat op zo’n manier dat de historische waarde en kwaliteit van een pand gewaarborgd blijft.’’

In gevelrestauratie worden nog altijd veel vergissingen gemaakt, zo geeft  Admiraal aan. ,,Niet elk voegbedrijf kan dit doen. Er is expertise voor nodig om de juiste methoden en materialen te gebruiken. Een veelgemaakte fout  is dat gevels die uit kalk en zand zijn opgemetseld en gevoegd, worden terug gemetseld of gevoegd met een cementmortel. Hierdoor ontstaat schade aan metsel en voegwerk, doordat de vochthuishouding van de gevel is verstoord.’’ Een mooi voorbeeld van een door deze specialisten opgeleverd project is het gemeentelijk monument Rooms Katholieke kapel op de begraafplaats in Nijkerk en de Zeedijk (naast het stoomgemaal).

www.admiraalknevel.nl

Geplaatst op: 28-04-2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.