Vliegende keep in de food logistiek

Het begon met één gekoeld busje waarmee hij vrachtjes vervoerde voor veelal Nijkerkse horeca-ondernemers, maar in de loop der jaren groeide Van den Bor Transport en Logistiek uit tot een middelgrote, betrouwbare speler in de Nijkerkse transport- en koerierswereld. Met geconditioneerd vervoer als specialisatie en flexibiliteit als toverwoord.

Tekst: Hiemstra Media

Persoonlijke, flexibele service
Met dat enthousiasme groeide Van den Bor Transport en Logistiek elk jaar weer een beetje verder. “In het begin ben je natuurlijk blij met elk klusje dat je kunt krijgen”, vertelt Arjan van den Bor. “Maar van lieverlee groei je door naar een positie in de markt die heel goed bij je past. Nu zijn we namelijk een relatief kleine speler die superflexibel is. Als je me vraagt of ik nu veel verder zou willen groeien, zou ik daar direct nee op zeggen. Als we groter worden zou het maar zo kunnen gebeuren dat ik de flexibiliteit kwijtraak waar we nu zo trots op zijn.”

Snel schakelen
“Veel grote bedrijven lopen het risico om logge apparaten te worden waarbij de klant een nummer wordt die op zijn beurt moet wachten. Bij Van den Bor is het tegendeel waar. Een klant die ons belt, krijgt meestal mij, en soms een collega, aan de lijn. Sowieso weet diegene binnen de kortst mogelijke tijd waar hij aan toe is. Lukt het je vandaag of morgen nog om een vrachtje te leveren in Amsterdam? Ze krijgen meteen een antwoord en dat antwoord is eigenlijk nooit nee. Dat is dé kracht van dit bedrijf.’’

Nooit een volle planning
Van den Bor Transport en Logistiek wordt veelvuldig ingezet door de talloze bedrijven in en rond de gemeente Nijkerk die zich op de een of andere manier veelal met food bezighouden. “We hebben een mooi vast klantenbestand dat op ons rekent, maar onze planning zit eigenlijk nooit vol. Er blijft in onze planning altijd ruimte voor klanten die iets met vliegende vaart en op heel korte termijn geregeld willen hebben. Zo rijden we de ene keer met een BE-combinatie vol diepvriesgoederen naar een McDonalds-vestiging in Maastricht en de andere met enkele pallets wijn naar een wijnkelder in Den Haag.

Niet verder groeien
Een ondernemer die niet verder wil groeien, ontmoet je niet zo vaak in een zakelijke wereld waar ‘meer, meer, meer’ de klok slaat. “Tot hier en niet verder’’, lacht Arjan. “Ik wil geen bedrijf worden waarbij je eerst de receptie aan de lijn krijgt, vervolgens Pietje van kantoor en dan Jantje van het andere kantoor. Nee, de klanten die wij bedienen willen snelheid en flexibiliteit. Wie belt, krijgt gelijk de juiste persoon aan de lijn, waarop er direct geschakeld kan worden. Vanochtend had ik nog zo’n geval bij de hand. Een klant die plots geconfronteerd werd met meerdere zieke collega’s, waardoor er zendingen voor die dag bleven staan. Wij hadden zijn probleem binnen enkele minuten opgelost. Dat is de reden waarom klanten Van den Bor waarderen.

Geconditioneerde (snel)transporten en koeriersdiensten
Met zijn chauffeursteam heeft Arjan een tiental wagens tot zijn beschikking die voor het overgrote deel voor geconditioneerd vervoer zijn ingericht. Dat betekent dat zijn vervoersmiddelen buiten de reguliere transporten ook temperatuurgevoelige goederen kunnen vervoeren. “Ze zijn allemaal voorzien van een track- and tracesysteem waarbij niet alleen de positie op de kaart, maar ook de temperatuur van de goederen continu en real-time gemonitord wordt.”

Geplaatst op: 11-04-2023

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.