MCC Automatisering sluit zich aan bij snelgroeiende IT-groep Vooruit

Nijkerk – Heb je een slimme, geïntegreerde IT- en ERP-omgeving nodig? Dan moet je bij MCC Automatisering zijn, weten groothandels, productiebedrijven en logistiek dienstverleners uit de wijde regio. Die positie wil het Voorthuizense bedrijf de komende jaren verder uitbouwen onder de naam én vlag van de ambitieuze IT-groep Vooruit.

Van auto-onderdelen, babymeubels en elektrische fietsen, tot caravanmovers en grondstoffen voor kunststof. Ze worden dagelijks gemaakt of verhandeld met hulp van de IT-infrastructuur en ERP-systemen van Vooruit. Wat de klanten van het Voorthuizense IT-bedrijf verbindt? “Ze zijn volledig afhankelijk van hun IT-omgeving en ERP-omgeving. Er gaan duizelingwekkende hoeveelheden data over hun platformen en er zijn complexe koppelingen met bijvoorbeeld marketplaces zoals Amazon en realtime integraties met de systemen van logistiek dienstverleners, machinelijnen in de fabriek of geautomatiseerde opslagkasten in het warehouse”, vertelt commercieel manager André van Ramshorst.

Diepgaande kennis, persoonlijke betrokkenheid
Het ontwerpen, implementeren en beheren van zulk soort omgevingen? Dat vraagt om diepgaande kennis. “Daar zit onze grote kracht. We zijn niet alleen technisch goed, we snappen ook de processen van onze klanten. We denken strategisch met ze mee en vormen de digitale omgeving naar hun processen, wat bijdraagt aan een snellere adoptie en hogere efficiëntie.”

Dat combineert Vooruit met persoonlijke betrokkenheid, vervolgt André, zelf ook Voorthuizenaar en naar buiten toe het gezicht van het IT-bedrijf. “We zitten niet voor niets midden in het centrum. Je kunt hier nog gewoon binnenlopen en dat doen klanten dan ook regelmatig. Omgekeerd gaan we ook vaak naar klanten toe. Je kunt tegenwoordig bijna alles remote doen, maar dat doen we bewust niet. Menselijkheid staat bij ons op één en vertrouwen bouw je op door elkaar in de ogen te kijken.”

Nieuwe naam, vertrouwd lokaal karakter
De roots van het Voorthuizense IT-bedrijf? Die gaan terug naar 1990. In dat jaar richt Aart Mulder in zijn woonplaats Mulder Computer Centrum op. In 2003 neemt Wilfred van der Lee het bedrijf over. Eind 2023 brengt hij MCC onder bij Vooruit, een IT-groep die inmiddels bestaat uit 5 bedrijven. Er werken 135 medewerkers, verspreid over vestigingen in Elst, Huizen, Leiderdorp en nu dus ook Voorthuizen. Via een buy-and-build-strategie wil Vooruit de komende jaren een top 5-speler in de markt worden en verder doorgroeien naar zo’n 400 tot 500 medewerkers, vertelt CMO Marcel Joosten.

Daarbij zoekt Vooruit gericht naar bedrijven die qua regio of expertise een aanvulling voor de groep vormen. Zo is FourIT uit Leiderdorp sterk in IT voor grote bedrijven, blinkt Tech Bakery in Almere uit in Google Workspaces en werd D-Two in Elst overgenomen om afgeschreven IT-apparatuur van klanten een tweede leven te geven.

Alle overgenomen bedrijven dragen sinds kort dezelfde naam: Vooruit. Tegelijkertijd blijven de vestigingen hun eigen, lokale karakter behouden. Met een eigen team en eigen klantenkring. “Wij gaan niet op de stoel van Wilfred en André zitten, we supporten ze juist om hun plannen en ambities te realiseren”, vervolgt Joosten.

Groeigrenzen verleggen
Daar is Van Ramshorst blij mee. “Als MCC liepen we tegen een groeiplafond aan. We konden de boel wel draaiende houden, maar misten de omvang en slagkracht om verder te groeien en een visie te ontwikkelen op grote thema’s zoals AI, cloud en security. Als onderdeel van Vooruit kunnen we die stap wel zetten.”

Bijkomende voordelen? Doordat Vooruit zaken als hrm, marketing en juridische zaken overneemt, kunnen ze zich in Voorthuizen volledig focussen op het bedienen van klanten. Verder levert het schaalvoordeel betere inkoopprijzen op, beschikt Vooruit over alle belangrijke certificeringen – van ISO27001 tot PSO30 – én de hoogste partnerstatussen bij IT-giganten als Microsoft, Google, HP, Dell, Lenovo en HPE. Plus een eigen datacenter op Nederlandse bodem, waar gevoelige bedrijfsgeheimen veilig zijn en vallen onder Europese wetgeving.

Ook niet onbelangrijk: Van Ramshorst en zijn collega’s kunnen tegenwoordig een beroep doen op de expertisecentra van Vooruit, bijvoorbeeld om specialistische kennis op het gebied van AI in huis te halen. “Daar liggen nog veel kansen voor onze klanten, bijvoorbeeld door meer inzicht te halen uit data. Welke productgroepen doen het goed, waar blijven klantbeoordelingen achter en waarom?”

IT-partner voor elke groeifase
Daarmee heeft Vooruit alles in huis om bestaande en nieuwe klanten te ondersteunen bij het versnellen van de digitale transitie. De ambities in Voorthuizen? “We willen onze positie als ERP-specialist uitbouwen. Daarin vervullen we ook een expertrol richting andere Vooruit-locaties. Verder zullen we de komende jaren veel investeren in kennis over nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat vinden we heel belangrijk. Vaak zie je dat groeiende bedrijven na verloop van tijd hun IT-partner ontgroeien, onder de vlag van Vooruit kunnen we onze klanten in elke groeifase blijven ondersteunen. Zelfs tot aan enterprise-omgevingen.”

www. vooruit.nl

Geplaatst op: 04-06-2024

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.