Freemont maakt bedrijven en kantoren virusvrij

NIJKERK – Desinfectie van een kantoor of bedrijfspand draagt eraan bij dat medewerkers met een gerust gevoel aan de slag kunnen. Freemont (gevestigd op De Briellaerd in Barneveld) is reeds een aantal jaar actief in deze bijzondere tak van sport.

“Tot voor kort was de algemene gedachte dat het coronavirus een gastheer nodig heeft om actief te kunnen zijn’’, vertelt Henny Poulussen, mede-directeur van Freemont B.V. “Uit diverse onderzoeken, waaronder één van het Erasmus MC, is gebleken dat dit toch wat te simpel gesteld was. Het virus blijkt, onder ideale omstandigheden, ook voor een bepaalde tijd te kunnen overleven op oppervlakken en in de aerosolen die in de lucht zweven. Dit zou kunnen betekenen dat het virus actief kan blijven in ruimten waar lucht gecirculeerd wordt, denk hierbij bijvoorbeeld aan airco-units.

Freemont wil er graag aan bijdragen de zorgen bij medewerkers van bedrijven weg te nemen. Poulussen: Het is geen overbodige luxe om een frisse start te maken of om sowieso van tijd tot tijd een ruimte waar jouw mensen werken te desinfecteren.’’

Gevalideerd desinfectiemiddel
De Barneveldse speler werkt met apparatuur die onder zeer hoge druk (droog verneveling) desinfectievloeistof in een ruimte aanbrengt die virussen en bacteriën doodt op zowel oppervlakken als in de lucht. Apparatuur, meubilair en overige spullen kunnen gewoon blijven staan. Poulussen: “Dit is een middel dat gevalideerd en goedgekeurd is door het CTGB, de instantie die beoordeelt of middelen en biociden de werking hebben waar ze uiteindelijk voor bedoeld zijn. Freemont werkt transparant en dat willen we ook graag zijn als het gaat om kosten, zodat bedrijven zelf uit kunnen rekenen of een dergelijke desinfectie haalbaar is voor hen. De kosten voor het desinfecteren bedragen € 0,85 per m3 excl. het starttarief van € 195,-. De prijzen per m3 zijn berekend op een inhoud tot 250 m3, voor grotere ruimten kan altijd een gepaste aanbieding gemaakt worden.”

Naast desinfectie van bedrijfsruimten is Freemont gespecialiseerd in binnenmilieu- en klimaatonderzoek. Bedrijven met werknemers die gezondheidsklachten hebben kunnen Freemont inschakelen voor een inventarisatie om de oorzaak van de klachten op te kunnen sporen. Daarnaast is Freemont gespecialiseerd in roetpenetratie-onderzoeken waarbij o.a. de onzichtbare gevolgen van een roetschade in kaart worden gebracht. De combinatie van het onderzoeken op locatie en de jarenlange praktijkervaring van roetschadesanering bij de engineers, maakt ze marktleider in Nederland.

www.freemontbv.nl

Geplaatst op: 29-06-2020

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.