Uit elkaar gaan kan ook samen

Uit elkaar gaan kan ook samen. Dit zegt in het kort hoe wij over een scheidingsproces denken.

Wanneer je gaat scheiden komt er een hoop op je af. Hoe regelen jullie de financiën? Wie blijft er in het huis? Hoe maak je goede afspraken over de kinderen? De emoties maken het niet makkelijker alles helder op een rij te zetten. Laat staan het met elkaar eens te worden.

Wij begrijpen dat
A+B Scheidingsmediation is een kantoor dat gespecialiseerd is in hulp bij scheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan een ouderschapsplan opstellen, alimentatie berekenen of het vermogen verdelen. Wij begrijpen dat het hele proces vaak emotioneel en moeilijk is. Wij hebben de kennis en ervaring om jullie daar doorheen te helpen.

We regelen het samen
Kiezen jullie voor onze begeleiding? Dan houden jullie de scheiding in eigen hand. Samen trekken wij op tijdens het hele proces, van eerste overleg tot nazorg achteraf. Hoe doen wij dat? Wij begeleiden jullie tijdens gesprekken. Met onze hulp komen emoties vaak tot bedaren. Zo kunnen jullie beter naar elkaar luisteren. Wij zorgen voor een duidelijk overzicht van jullie financiën en de keuzes die jullie kunnen maken. Wij helpen jullie oplossingen te bedenken en samen tot een overeenkomst te komen.

Wij regelen de formele aspecten, zoals het opstellen van het convenant, de contacten met de rechtbank en de inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie.

Ondernemers en echtscheiding
Een scheiding waarbij één van beide partners ondernemer of DGA is, brengt veel complexiteit met zich mee. Gedacht kan worden aan pensioenafwikkeling, het waarderen van de onderneming, het vaststellen van het inkomen van de ondernemer, fiscale aspecten, etc. Vanuit mijn achtergrond als financieel adviseur/planner is de kennis aanwezig om dit proces goed begeleiden.

Naast het begeleiden van echtscheidingen helpen wij ook mensen die gaan samenwonen, willen trouwen of een huis kopen. Zaken vooraf goed regelen voorkomt achteraf teleurstelling en spanningen. “Relatie is administratie” niet het leukste maar wel noodzakelijk.

A+B Scheidingsmediation is een onderdeel van de A+B Adviesgroep en valt onder de verantwoordelijkheid van Christian van der Veer.

www.aplusbmediation.nl

Geplaatst op: 13-12-2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.