Overnamehonger van Unica nog niet gestild

 

HOEVELAKEN – Technisch dienstverlener Unica blijft om zich heen kopen. Het bedrijf uit Hoevelaken nam in maart twee technische mkb-ondernemingen over.

Laatste aanwinst is PCT Koudetechniek. Dat bedrijf uit Deurne telt 35 medewerkers en is voornamelijk actief in de foodsector, zowel in de industriële verwerking als het transport.

Golf aan acquisities
Begin maart maakte Unica ook al de overname van meet- en regelspecialist Numan & Kant bekend. Numan & Kant is een productonafhankelijk aanbieder van oplossingen voor meet- en regeltechniek en verzorgt totaalprojecten voor klimaatinstallaties in gebouwen. Bij dit bedrijf uit het Zuid-Hollandse Strijen werken ruim 50 medewerkers.

Naast deze recente acquisities versterkte Unica zijn netwerk van bedrijven in de afgelopen anderhalf jaar ook met de bedrijven Dotwood (ICT), Boele Fire Protection (Brandveiligheid), Brainpact (Industriële automatisering) en Synto (Gebouwinstallaties).

Omzetgroei
Unica zag in 2019 de omzet met 4 procent stijgen, naar 497 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 21,2 miljoen euro. Dat is 9 procent meer dan het jaar ervoor. Bij het bekendmaken van de jaarcijfers ging Unica nog uit van nieuwe omzetgroei in het huidige jaar, maar dat was nog voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Ook had de technisch dienstverlener uit Hoevelaken plannen voor nieuwe overnames. Het is onbekend wat de de impact van de coronacrisis op de ambities en vooruitzichten van Unica is.

 

Geplaatst op: 17-04-2020

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.