RelaQse Nijkerkse IT-oplossingen

NIJKERK – Vraagje. Stel dat je bedrijf een week lang geen internet meer heeft. Of dat je morgen niet meer bij je documenten, orders en andere data kunt. Welke impact heeft dat dan op je business?

Het zijn onderwerpen waar Frank van der Maaten en Gertjan van der Aalst regelmatig over nadenken met ondernemers. De mannen achter ArchiLogiQ uit Nijkerk hebben namelijk een missie. Mkb’ers met slimme IT-oplossingen helpen bij het vergroten van werkgemak en het versterken van business continuïteit.

Probleemloos je werk doen
De klanten van ArchiLogiQ? Dat zijn bedrijven met zo’n 5 tot 200 werkplekken. Zij maken gebruik van één van de ICT-servicepakketten, al dan niet met een vaste prijs per werkplek. Als het goed gaat, merken die bedrijven niet wat ArchiLogiQ allemaal voor hen doet. “Wij fungeren bij veel van die bedrijven als een soort externe systeembeheerder. We monitoren de systemen, verzorgen hardware, regelen licenties en back-ups. Kortom we zorgen dat iedereen probleemloos – of zoals wij het zeggen RelaQs – zijn werk kan doen.”

IT-partner die als mkb’er denkt
Bij het Nijkerkse bedrijf werken 12 IT-specialisten. “We staan dus ook qua omvang dicht bij onze klant. We snappen wat er omgaat in het mkb. Dat je elke cent linksom of rechtsom moet verdienen en dat je dus niet zit te wachten op een IT-partner die zegt dat je per se die server moet vervangen, met alle kosten vandien. Wij inventariseren wat er goed gaat, wat er beter kan en wat je echt morgen moet regelen om problemen te voorkomen. Zodat je planmatig kan investeren in je IT-omgeving.”

Wendbaar blijven in de toekomst
Daarbij denkt ArchiLogiQ ook strategisch mee. Hoe blijf je op IT-gebied wendbaar als je bedrijf snel groeit? Is het slim om te investeren in eigen hardware, passen cloud oplossingen beter bij je of ga je voor een hybride IT-omgeving? Omgang met calamiteiten is daarbij altijd een aandachtspunt. “Wat als je server ermee stopt of als je te maken krijgt met ransomware? Dan hebben wij oplossingen waarmee je gericht en met voorrang cruciale data kunt restoren, waardoor je binnen een paar minuten weer operationeel bent.”

Opschalen
ArchiLogiQ maakt onderdeel uit van de Ventus Groep. Dat is een onafhankelijk IT-dienstverlener met expertise op het gebied van onder meer (cloud)infrastructuren, IT-security en netwerken. “We zijn zelfstandig, echt Nijkerks en houden onze eigen broek op. Maar als er iets is waar we niet uitkomen of als we moeten opschalen, dan kunnen we terugvallen op de ruim 90 IT-specialisten van Ventus.”

Benieuwd naar de RelaQse oplossingen van ArchiLogiQ? Of wil je weten waar de IT-verbetermogelijkheden liggen? ArchiLogiQ komt graag langs voor een gratis scan en second opinion van jouw IT-omgeving.

www.ArchiLogiQ.nl

archi - kantoor (2)

Geplaatst op: 25-04-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.