Kwartiertje sparren met de advocaat?

NIJKERK – Kouwenaar Advocatuur introduceert het ondernemersspreekuur. Een telefonisch spreekuur waarin ondernemers met een advocaat kunnen sparren over een juridisch vraagstuk.
Antoinette Kouwenaar-de Coninck kwam op het idee doordat zij zag dat Nijkerkse ondernemers onnodig lang met juridische vraagstukken bleven zitten. Met het telefonisch spreekuur hoopt zij ondernemers te stimuleren om eerder in actie te komen en hun juridische vragen aan een expert voor te leggen. “Een bedrijf bijvoorbeeld dat exponentieel groeit, maar waarbij de contracten achterlopen”, licht Kouwenaar toe. “Of een langdurig zieke werknemer met een lastig dossier. Door jezelf vroegtijdig te laten informeren, weet je als ondernemer waar je aan toe bent en kun je ervoor zorgen dat een situatie niet uitloopt op een conflict.”

Specialist in contracten
Kouwenaar heeft zich in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een specialist in contractenrecht, waaronder het arbeidsrecht en ondernemersrecht. Zij adviseert ondernemers over uiteenlopende thema’s; van het opstellen of ontbinden van arbeidsovereenkomsten tot privacyverklaringen en inkoopvoorwaarden voor leveranciers. Daarbij krijgt zij hulp van haar man Werner de Coninck, die haar administratief ondersteunt. In 2016 verhuisde Kouwenaar Advocatuur de bedrijfsactiviteiten van Amersfoort naar Nijkerk. Sindsdien maakt de onderneming als lid van de BHN deel uit van het Nijkerkse ondernemersnetwerk, waarvoor onder meer de ledenbijeenkomst ‘Schermen met de Advocaat’ werd georganiseerd. Een manier om een steentje bij te dragen aan het netwerk en ondernemers kennis te laten maken met de AVG-wetgeving. “Dat iedereen z’n eigen expertise inbrengt is de kracht van deze club”, vindt Kouwenaar. “Je bent allemaal ondernemer en eigenlijk collega’s van elkaar. Het is goed om de ontwikkelingen binnen jouw werkgebied te delen en van elkaar te leren. Daar zijn alle leden bij gebaat.” Ondernemers die gebruik willen maken van het telefonisch spreekuur kunnen contact opnemen met Kouwenaar Advocatuur door te bellen naar: 033-4553177.
h kouwenaar-advocatuur.nl

Geplaatst op: 28-02-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.