Wisseling van de wacht bij Bouwbedrijf Doppenberg

HOEVELAKEN – Bouwbedrijf Doppenberg zit midden in een dynamische periode. Niet alleen worden uitdagende projecten uitgevoerd, ook intern is er volop beweging. Vanaf 1 januari van dit jaar doet Kees Doppenberg een stapje terug, om ruimte te maken voor Nilis Doppenberg, die samen met zijn vader Martie de leiding krijgt.

De Maranathaschool in Nijkerk, de Horizon in Nijkerkerveen, Kindcentrum Holk in Nijkerk en momenteel basisschool De Appelgaard: het is zomaar een greep uit de gerealiseerde projecten in de gemeente Nijkerk. Het zijn dan ook schoolgebouwen waar ze als bouwbedrijf de meeste specialistische ervaring hebben opgedaan, vertelt Martie Doppenberg.

Schoolgebouwen
“Steeds vaker laten gemeenten en schoolbesturen het bouwen, verbouwen, uitbreiden en renoveren van schoolgebouwen aan ons over. Daardoor hebben we de afgelopen jaren veel deskundigheid opgebouwd. Dat is belangrijk, want voor een schoolgebouw gelden speciale eisen voor bijvoorbeeld inrichting, energie, luchtkwaliteit, akoestiek en ventilatie en verwarming. En natuurlijk: het oog wil ook wat. Kinderen en leerkrachten komen tot de beste prestaties in ‘het perfecte klaslokaal’: een lokaal dat gezond, comfortabel en duurzaam is. Wij hebben daarvoor de bouwkundige, werktuigkundige en elektrotechnische kennis in huis.”

Familiebedrijf met lange traditie
Bouwbedrijf Doppenberg B.V. is een familiebedrijf met een lange traditie. Het bedrijf werd bijna vijftig jaar geleden opgericht door Maas Doppenberg. In 1988 maakten Kees en Martie na de middelbare school hun entree in het bedrijf van hun vader. Kees op kantoor, en Martie op de werkvloer. Vanaf 1998 namen de broers de leiding van hun vader over. Vanaf 8 april komt daar dus verandering in en neemt Marie de aandelen over van Kees. Op termijn zal Marties’ zoon Nilis als derde generatie het bedrijf verder voortzetten. Kees blijft voorlopig betrokken in het bedrijf om de lopende projecten af te ronden.

Wat onveranderd blijft, is dat Bouwbedrijf Doppenberg behalve aan bedrijfspanden en scholen ook bouwt aan aan vrijstaande villa’s, verbouwingen aan boerderijen én bijzondere, niet alledaagse projecten: een combinatie van een garage en een paardenstal, het kleedkamergebouw van een voetbalvereniging en verschillende projecten in de zorg zoals een woonzorgcentrum, gezondheidscentrum, apotheek, huisartsenpraktijk en verloskundigenruimte.

“We blijven ook de komende jaren doen waar we al decennialang goed in zijn: bouwen met kennis van zaken en oog voor detail. Mede dankzij onze trouwe en vakbekwame medewerkers hebben we deze resultaten kunnen bereiken.”

Lokaal betrokken
Lokaal betrokken is Bouwbedrijf Doppenberg ook. “Veel van onze medewerkers voetbalden jarenlang bij Sportclub Hoevelaken. Daarom zijn we hoofdsponsor van de sportclub. Sporten is niet alleen gezond, maar het is ook een uitlaatklep voor jong en oud!”

www.doppenbergbouwbedrijf.nl

Geplaatst op: 22-04-2022

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.