Wat doe je als het alarm afgaat?

Je hebt beveiligingscamera’s rond je bedrijfspand hangen. Stelt elke avond netjes het alarmsysteem in voor je de deuren dicht trekt. Maar heb je ook nagedacht over wat er gebeurt áls er daadwerkelijk een (poging tot) inbraak plaatsvindt?

Ja, dan gaat het alarm af. Ja, dan nemen de camera’s beelden op van de ongewenste indringers. Maar daarmee ben je er nog niet. Want je hebt niets aan een loeiende sirene en een pushbericht op je telefoon als je toevallig net op vakantie bent. Of op een feestje zit en een paar drankjes achter de kiezen hebt.

Gewoon de politie bellen?
Dat gaat helaas niet. De politie gaat namelijk alleen af op geverifieerde meldingen. Met andere woorden: je moet kunnen aantonen dat er daadwerkelijk iets niet pluis is. Dat kan bijvoorbeeld doordat iemand in een meldkamer de beelden bekijkt of een surveillancedienst een kijkje neemt. Ik adviseer ondernemers altijd om voor een combinatie van beiden te gaan.

Automatische meldkameraansluiting
Met een automatische meldkameraansluiting en een surveillancedienst is de continuïteit van de alarmopvolging in elke situatie geborgd. Ook weet je zeker dat er snel gereageerd wordt op een (potentiële) inbraak. Dit kan veel schade voorkomen. Om het ondernemers makkelijker te maken, heeft Lam Beveiligingstechniek een gebruiksvriendelijk en betaalbaar portaal ontwikkeld waarop vrijwel alle soorten alarmsystemen aangesloten kunnen worden. Alarmmeldingen worden direct doorgezet naar jou, de gewenste meldkamer of surveillancedienst. Ben je op vakantie of afwezig? Dan kun je in het portaal eenvoudig een vervangende sleutelhouder toevoegen.

Regel alarmopvolging beter én bespaar
Ons portaal is het enige in zijn soort in Nederland. Beveiligingsbedrijven in heel Nederland maken er gebruik van, omdat ze op deze manier hun klanten kunnen ontzorgen. Omgekeerd kunnen wij zo een landelijke dekking bieden. Een win-winsituatie. Heb jij de alarmopvolging niet structureel geregeld? Dan help ik je graag om dat wel te doen. Heb je dit lang geleden gedaan en er daarna nooit meer naar omgekeken? Dan is het slim om je contracten eens tegen het licht te houden. Uit ervaring weet ik dat we de meeste ondernemers in de gemeente Nijkerk een gunstiger abonnement kunnen aanbieden…

Marco Lam is eigenaar van Lam Beveiligingstechniek in Nijkerkerveen. Een VEB-erkend beveiligingsbedrijf dat gespecialiseerd is in onder meer camerasystemen, toegangscontrole en alarmsystemen.

www.lambeveiliging.nl

Geplaatst op: 20-10-2020

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.