Unica verbreekt opnieuw omzetrecord

HOEVELAKEN – Technisch dienstverlener Unica blijft omzetrecords verpulveren. In 2023 groeide de omzet van het bedrijf uit Hoevelaken met 11,5 procent tot 843 miljoen euro. De winst nam ook toe, naar 49,6 miljoen euro.

De omzetgroei werd gerealiseerd door organische groei in combinatie met overnames. In 2023 voegde Unica installatiebedrijf Breedveld & Schröder en energiebalanceringsspecialist Tenergy toe aan zijn bedrijvennetwerk. Ook de marktomstandigheden waren volgens Unica gunstig, met een toename van wet- en regelgeving die zich concentreert op verduurzaming.

Sinds 2014 kent Unica een onafgebroken reeks van omzet- en winstgroei, mede door een fors aantal overnames. Inmiddels bestaat het netwerk van Unica uit meer dan 45 bedrijven die zich bezighouden met onder andere installatietechniek, energie, ICT, industrie, internet of things (IoT) en smart buildings. De technisch dienstverlener verwacht volgend jaar de omzetgrens van 1 miljard euro te doorbreken.

Ook dit jaar blijft Unica vrolijk op het overnamepad. Het voegde Eljes Infrastructurele Projecten uit Zeewolde toe aan het netwerk. Eljes Infrastructurele Projecten is actief in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

De groei van Unica wordt ook weerspiegeld in het werknemersbestand. Het aantal medewerkers van Unica groeide in 2023 met 6% tot 3.778 FTE. Hiermee behoort Unica inmiddels tot de 200 grootste werkgevers van Nederland.

Geplaatst op: 03-06-2024

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.