Unica uit Hoevelaken blijft op het overnamepad

HOEVELAKEN – Unica neemt Tenergy uit Moordrecht over. Dat meldt de technisch dienstverlener uit Hoevelaken op haar eigen website.

Tenergy heeft een eigen softwareplatform voor energiebalancering en levert balancering-diensten zoals noodvermogen aan bedrijven in vooral de Nederlandse glastuinbouw. De markt voor energiebalancering biedt vanwege de snel toenemende congestie op het elektriciteitsnet een enorm groeiperspectief. Het software platform dat Tenergy hiervoor heeft ontwikkeld werd tot dusver hoofdzakelijk ingezet in de glastuinbouwsector. Unica en Tenergy zien veel potentieel om het platform ook in andere sectoren in te zetten.

Daarnaast richt Tenergy zich op de bouw, revisie en onderhoud van WKK’s (warmtekrachtkoppeling). Alle activiteiten worden ondergebracht bij Unica Energy Solutions, het bedrijvencluster van Unica dat gespecialiseerd is in integrale energievraagstukken zoals energie-inkoop, energieopwekking en energiemanagement.

Voor Unica is het alweer de vijftiende overname sinds 2017. Daarmee behoort het Hoevelakense bedrijf inmiddels tot de grootste technische dienstverleners van Nederland. De omzet kwam in 2022 uit op 758 miljoen euro, een plus van 14% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook de winst groeide. Unica verwacht rond 2025 de omzetgrens van 1 miljard euro te doorbreken.

Geplaatst op: 14-08-2023

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.