BDG start Special Cleaning Company

NIJKERK – De moedermaatschappij van BDG Schoonmaak en BDG Beveiliging is specifiek voor de Food & Liquor industrie een nieuwe activiteit gestart onder de naam Special Cleaning Company (SCC).

Het bedrijf dat ook in Nijkerk actief is, werkt met revolutionaire schoonmaaktechnieken zoals nanotechnologie. Special Cleaning Company (SCC) is één van de eerste bedrijven in Nederland die nanotechnologie inzet in het reinigingsproces. Met deze schoonmaaktechniek wordt een reuk- en kleurloze coating op het oppervlak gespoten. De coating doodt virussen, schimmels en bacteriën onder invloed van uv-licht. Dankzij de coating kunnen de micro-organismen zich niet langer hechten op de behandelde ondergrond.

Hoog niveau

,,Dat maakt schoonmaken eenvoudiger en minimaliseert risico’s op bijvoorbeeld een salmonella-uitbraak”, aldus Jur Muller, Operational Manager bij SCC. De Food & Liquor industrie is sterk in ontwikkeling en vraagt om gespecialiseerde aandacht. Muller: ,,De innovatieve reinigingsmethoden worden ingezet in sectoren en branches waar kwaliteit en hygiëne op een permanent hoog niveau moeten zijn. Naast de voedselverwerkende industrie hebben ook zorg, de medische wereld en de ontspannings- en vrije tijdssector de focus van SCC.’’

Droogijsreiniging

Een andere techniek die Special Cleaning Company inzet is droogijsreiniging. Daarbij worden ijskorrels (-79°) onder hoge druk op een oppervlakte gespoten, waardoor vuil en roest verdwijnen. Muller: ,,Deze techniek passen we bijvoorbeeld toe bij kostbare machines die niet nat mogen worden, maar kan ook periodiek worden ingezet ter voorbereiding op een audit.”

specialcleaningcompany.com / briljantgroep.nl

Geplaatst op: 16-02-2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.