Stormachtige groei interieurtextielgroothandel CENCI

HOEVELAKEN – Je vindt ze in talloze zorginstellingen, studentenhuizen, COA’s, scholen en bedrijven. Voor het raam van vakantieparken als Landal en Roompot en hotels als Van der Valk, Fletcher en Hilton. De gordijn- en meubelstoffen van CENCI, de (inter)nationaal opererende groothandel in Hoevelaken

Hij houdt het niet precies bij, maar het zijn vele kilometers projectstoffen die op jaarbasis zijn groothandel verlaten richting zijn uiteenlopende klantenkring, aldus eigenaar Niels Zwaag. Zijn opdrachtgevers weten hem te vinden voor de grote collectie gecertificeerde, hoogste norm permanent vlamvertragende gordijnstoffen en project meubelstoffen. Binnen het specialisme van vlamvertragende gordijnstoffen is CENCI sterk in verduisterende stoffen ‘dimouts’ en ‘blackouts’.

Projectinrichters en architecten
Sinds de start 17 jaar geleden is CENCI stormachtig gegroeid, vertelt Niels.  “Onze klanten zijn voornamelijk projectinrichters en architecten. Als een zorginstelling, hotel of vakantiepark gaat (her)inrichten, of te maken heeft met nieuwbouw, dan moeten daar ook gordijnen in komen. Een projectinrichter of architect maakt daar een plan voor en schakelt CENCI in voor de levering van de stoffen. Bij de gordijnenateliers worden van onze stoffen gordijnen op maat gemaakt.” Het is een grote markt waar enorme hoeveelheden meters textiel in omgaan. Waarom opdrachtgevers kiezen voor CENCI? “We zijn prijstechnisch een aantrekkelijke partij, maar weten ook stoffen te vermarkten die appelleren aan een actuele breed gedragen smaak in Nederland en Europa. Zeker binnen de Nederlandse gezondheidszorg is juist behoeft aan wat gezelliger en huiselijker aandoende gordijnstoffen.” Daarbij is betrouwbaarheid en snelheid van leveren van cruciaal belang, weet Niels. “Een hotel of vakantiepark moet op een vooraf vastgestelde datum echt open en kan het zich niet permitteren dan te wachten op de gordijnen.”

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in zijn  branche en CENCI loopt daarin graag op de troepen vooruit. “Er is steeds meer vraag naar duurzaam geproduceerde gordijn- en meubelstoffen, bijvoorbeeld van hergebruikte grondstoffen. We houden de ontwikkelingen in de gaten en dragen samen met de branchevereniging bij aan een duurzamere interieurtextiel branche.”

www.cenci.nl

Geplaatst op: 22-04-2022

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.