Hubo Hoevelaken één van de drie landelijke teststores

 
HOEVELAKEN – Dit voorjaar opent Hubo Hoevelaken zijn deuren. Alles is spiksplinternieuw, het team staat te trappelen om te beginnen en omdat de winkel ook een teststore is, liggen de meest actuele artikelen op voorraad. Trotse eigenaar is Roland Hartkamp: “Al toen ik zeventien jaar geleden een doe-het-zelf-zaak in Voorthuizen opende, droomde ik van een tweede winkel.”
Roland Hartkamp komt uit een installateursfamilie en heeft het ondernemen in zijn bloed zitten. Na jaren van zoeken naar een geschikte plek voor een tweede Hubo vond hij uiteindelijk in 2019 een mooi stuk grond aan De Wel in Hoevelaken. Twee jaar later is het bijna zover: de laatste rekken worden opgehangen en gevuld met producten door een nieuw medewerkersteam. Roland: “Ik vind het zo mooi om te zien hoe dit nieuwe team is samengesteld en dat ze nu al met elkaar samenwerken alsof ze nooit anders hebben gedaan. Ik hoef echt niet elke dag langs te komen. Ik weet dat het goed loopt. Daar kan ik echt van genieten.”

Interieuradvies
De winkel is geen kopie van die in Voorthuizen, vertelt Roland: “In de nieuwe winkel hebben we een Homed afdeling. Daar krijgen onze klanten interieuradvies op maat van medewerkers die we speciaal daarvoor hebben aangenomen. We hebben vrijwel alles waarmee je je huis aankleedt: van gordijnen en zonwering tot vloerbedekking en deuren. Het is voor ons een belangrijke afdeling, want mensen zijn in deze periode veel in huis aan het aanpakken.”

Teststore
De winkel in Hoevelaken is één van de drie teststores die de Hubo in Nederland heeft. Roland: “Daar had ik niet om gevraagd, maar het is een aangename bijkomstigheid. Het wil namelijk zeggen dat we altijd beschikken over de meest actuele artikelen.” Verder is hij erg blij met de nieuwe zagerij die een mooie natuurhouten look heeft met glas, zodat klanten kunnen meekijken.

Bedrijven bedienen
In Voorthuizen weten bedrijven de Hubo altijd goed te vinden en Roland verwacht dat dit in Hoevelaken net zo zal zijn: “Als er iets opgeknapt moet worden, zijn wij vaak de partij die de machines komt leveren of waar men de nodige klus- of interieurbenodigdheden koopt. We proberen bedrijven zo goed mogelijk te bedienen door vooral in mogelijkheden te denken.”

Klanten zorgvuldig en vlot helpen
Roland is iemand die ervan houdt om dingen af te strepen en door te gaan naar het volgende project. Die eigenschap kenmerkt ook de werkwijze in zijn winkels. “We werken zorgvuldig en vlot. Willen mensen een afspraak? Dan regelen we dat binnen een week, hebben ze ook zo snel mogelijk de offerte binnen en leveren we kort daarna. We hebben vakspecialisten aangenomen voor montage en buitendienst zodat ook de afronding echt goed is. Ik houd niet van trajecten die zich maanden voortslepen. Dit werkt goed voor mij én voor onze klanten.”

Ingetogen
Hoewel Roland en zijn team het liefst van de daken schreeuwen dat hun nieuwe winkel opent, hebben ze toch voor een wat ingetogener opening gekozen. “We hadden eigenlijk een flyer uitgezet voor 20.000 postcodes, maar met de huidige maatregelen kunnen we simpelweg geen massa’s mensen op de stoep hebben staan. Maar we zijn flexibel ingesteld. Mensen kunnen ons mailen of bellen voor een afspraak en we proberen altijd goed mee te denken.”

www.hubo.nl

 

Geplaatst op: 22-04-2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.