Verhuurgigant koopt Hoevelakense tekstkarren

HOEVELAKEN – Boels Rental heeft Van Deuveren Traffic overgenomen. Het Hoevelakense bedrijf is vooral bekend van de tekstkar, die veel ingezet worden langs snelwegen en bij evenementen.
Boels Rental is één van de grootste verhuurbedrijven van Europa.

Het beschikt over meer dan 400 vestigingen en telt ruim 3.500 medewerkers. Boels richt zich met name op de verhuur van machines, gereedschappen, modulaire huisvesting en event-equipment. Het bedrijf – dat in 2017 een omzet boekte van 445 miljoen euro – roert zich de laatste maanden flink op de overnamemarkt. Het inlijven van Van Deuveren Traffic is al de vierde acquisitie dit jaar.
“We zijn erg blij met de overname van Van Deuveren Traffic. Er is een grote overlap in klantsegmenten zoals wegenbouw, de eventsector en overheden. De overname van Van Deuveren Traffic past binnen de strategie van Boels om het productportfolio en de diensten binnen de specialistische verhuur verder uit te breiden. We voorzien in de behoefte van onze klanten middels het one-stop-shopping-principe inclusief specialismen “, stelt Pierre Boels, CEO van Boels Rental in een persbericht.

De overname biedt Van Deuveren Traffic volgens directeur Gert van Deuveren de mogelijkheid om door te groeien. “Van oudsher leverde ons bedrijf zijn diensten aan Rijkswaterstaat. Inmiddels zijn we doorgegroeid naar bewegwijzering voor snelwegen en crowdmanagement tijdens evenementen en festivals. Met ons team van 45 enthousiaste medewerkers zijn we nu marktleider in onze sector en toe aan de volgende groeifase. Boels biedt ons die kans doordat we nu gebruik kunnen maken van hun internationale netwerk van meer dan 400 vestigingen. We kunnen nu versneld verder groeien.”

De roots van Van Deuveren Traffic gaan terug naar de jaren zestig, toen Rijkswaterstaat de vader van Gert van Deuveren vroeg om te strooien bij gladheid. Dat bleek een mooie aanvulling op de handel in sierbestrating en het transport in zand en grind. De introductie van de botsarber – die wegwerkers beschermt tegen aanrijdingen – en de bekende tekstkarren gaven het bedrijf eind jaren negentig en begin 2000 een nieuwe impuls. Onder de vlag van Boels moet daar nu een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd worden: die van internationale expansie.

Geplaatst op: 04-09-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.