Sandd breekt zakelijke postmarkt Nijkerk open

Met voordelige Sandd zegels en Postpunten maakte Sandd eind 2017 een entree in de kleinzakelijke en consumentenmarkt. Dat gebeurt ook in Nijkerk.

Carolien van Buuren, Sales Representative Retail bij Sandd, is het aanspreekpunt voor alle Sandd Postpunten binnen de regio’s Utrecht en Amsterdam. “De Inkstations van Cor Wander mocht ik als één van de eerste Sandd Postpunten openen. Best spannend! Door een goede samenwerking en het ondernemerschap van Cor behoren zijn zes winkels nu tot de bestlopende Sandd Postpunten. Ik vind dit super om te zien en ik gebruik de tips van Cor nu ook bij andere Sandd Postpunten!”

Sandd zegel met btw
Belangrijkste troef van Sandd richting mkb’ers is de prijs van de eigen Sandd zegel. Die kost 60 cent inclusief btw. “Omdat je de btw mag aftrekken, houd je een nettoprijs van 49 cent over. Dat is 34 cent goedkoper dan bij PostNL. Zeker als je veel post- of brievenbuspakketten verstuurt, loopt dat verschil snel op”, vertelt Van Buuren. De zegels zijn verkrijgbaar bij de Sandd Postpunten of via de Sandd webshop. Bij de Sandd Postpunten lever je de post ook weer in. Sandd bezorgt de post vervolgens twee dagen in de week, namelijk op dinsdag en vrijdag. “Voor de meeste mkb’ers is dat geen probleem. Veel zakelijke post heeft namelijk geen haast”, zegt Van Buuren.

De snelgroeiende uitdager Sandd is opgericht in 1999 en verwerkt jaarlijks zo’n 750 miljoen poststukken voor onder meer overheidsinstellingen, banken en uitgeverijen. Bij het bedrijf werken zo’n 18.000 bezorgers. Sandd heeft daarmee een landelijk dekkend bezorgnetwerk.
“We zijn groot geworden in de grootzakelijke markt, maar sinds vorig jaar bieden we ook het mkb en de consumenten een alternatief. De Sandd-zegel wordt nu bij bijna 700 Sandd Postpunten door heel Nederland verkocht. Op termijn hopen we nog veel meer punten te openen op strategische plekken”, vertelt Van Buuren. “We zijn ondernemend en innovatief en kijken elke dag samen met de Sandd Postpunten hoe het nog slimmer en beter kan. De scherpe prijzen die we bieden, worden mogelijk gemaakt door de efficiënte werkwijze en de bezorging op twee dagen per week.”

Extra traffic Inkstation Nijkerk
Voor ondernemer Cor Wander was traffic naar zijn winkels één van de redenen om in zee te gaan met Sandd. Zijn zes Inkstation-winkels, waaronder die aan de Langestraat in Nijkerk, fungeren nu als Sandd Postpunt. “Klanten vroegen ons eerder al wel eens of we ook postzegels verkochten. Op zich best logisch, omdat we naast printers en cartridges een assortiment met 20.000 kantoorartikelen hebben. Dit is een mooie aanvulling voor ons. We merken dat het inderdaad zorgt voor extra traffic in de winkels.” De samenwerking met Sandd verloopt volgens Wander uitstekend. “Ik dacht eerst dat me dit een hoop werk zou opleveren, maar dat valt mee. Sandd leverde een compleet pakket met een solide brievenbus, marketingmaterialen als flyers en posters, een duidelijke handleiding en natuurlijk de Sandd-zegels en verzenddozen. Twee keer per week wordt de post bij ons opgehaald. Dat gaat heel soepel en ook de communicatie met Sandd verloopt prettig. Ze denken echt met je mee.”

Wander merkt dat ondernemers vooral enthousiast zijn over de scherpe prijs van de zegels. “Zelf versturen wij jaarlijks zo’n 2.000 verjaardagskaarten naar klanten. Ik bespaar daar nu bijna 700 euro op. Wat ook handig is, is dat je post niet meer hoeft te sorteren op regionale en overige bestemmingen zoals bij de gewone brievenbus. Zeker bij grote volumes is dat erg makkelijk.”

Het financiële voordeel is precies dezelfde als die Inkstation Nijkerk te bieden heeft aan zzp’ers en mkb’ers. “De nieuwste inkjetprinters doen qua afdruksnelheid en kwaliteit niet meer onder voor een laserprinter. En doordat wij cartridges soms tot wel tien of vijftien keer kunnen navullen, bespaar je flink. Bovendien is het navullen ook nog veel beter voor het milieu!”

Geplaatst op: 08-06-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.