‘Ik ben een sportieve rijder’

Autoservice Vermeulen bestaat 12,5 jaar. Een mooie reden om ondernemer Mark Vermeulen te bezoeken en te kijken naar zijn Business Bolide, momenteel een Audi A3 Sportback 2.0 TDI uit 2005. Mark heeft door de jaren heen zo’n 50 à 60 (!) auto’s gereden maar is helemaal gek van Audi.

Tekst: Marcelle Warringa
Fotografie: Arjen Gerritsma Graphic Sound

De liefde voor dit merk zorgde ervoor dat Autoservice Vermeulen zich specialiseerde in verkoop, onderhoud en reparatie van Audi’s. Zo’n 70% van de auto’s die naar Marks garage komen zijn van het merk Audi maar andere merken kunnen ook op prima service rekenen. Sinds kort is Autoservice Vermeulen ook gecertificeerd hybride-specialist.

Waarom de Audi?
“Daar kan ik heel kort over zijn. Audi is gewoon goed. De kwaliteit is prima, ik vind het een degelijke auto met een mooie uitstraling. En ik heb heel wat vergelijkingsmateriaal want zo’n beetje alle merken heb ik volop getest door de jaren heen. Van Opel Kadett tot luxe sportwagens! Om goede service te kunnen verlenen moeten wij gewoon van alle auto’s veel weten. Omdat ik vlak bij de zaak woon kom ik mijn klanten regelmatig tegen na werktijd. Juist daarom vinden we extra service enorm belangrijk. Wij willen net dat stapje harder lopen voor onze klant. De auto’s van onze relaties worden bij aflevering bijvoorbeeld altijd netjes schoon afgeleverd na reparatie en we bieden gratis vervangend vervoer.”

Waar gebruik je de auto met name voor?
“Mijn auto gebruik ik puur voor woon-werkverkeer. Voor mijn werk hoef ik niet al te veel kilometers te maken en in het weekend ben ik graag op het water te vinden. Op het water laad ik de batterij weer op voor de volgende werkweek. Ik ben gek van mijn auto maar eigenlijk nog verliefder op mijn boot, een sportcruiser. Samen met mijn 2 dochters kunnen wij genieten van relaxen aan de waterkant en racen op het water. Ook onze vakanties brengen we door op het water, bijvoorbeeld op de Waddeneilanden en lekker door Friesland varen.”

Hoe sneller, hoe beter?
“Een sportieve rijder, noem ik het zelf. Ik rij lekker stevig door maar let altijd wel op de snelheid. Bekeuringen krijg ik niet veel, misschien 1 of 2 per jaar. Mijn hoogste verkeersboete ooit was 250 euro. Vroeger reed ik motor en ging ik regelmatig naar het circuit van Zandvoort en Lelystad om met auto’s te racen. Ik heb zelfs mijn racelicentie gehaald. Eerder reed ik ook nog wel eens een rally-puzzelritje.”

Je droomauto?
“Met de auto die ik nu rijd ben ik heel tevreden maar een Audi R8 staat zeker hoog op mijn verlanglijst. Of een mooie Porsche 911 ofzo. Of een bijzondere oldtimer. Moet ik kiezen? Dan kies ik… wat er op mijn pad komt.’’

Geplaatst op: 23-06-2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.