Geheimpje…

Natuurlijk wil hij een geheimpje horen! Zijn glimmende ogen spreken boekdelen. Ik fluister in zijn oor dat we vanmiddag naar het zwembad gaan. Een lach komt op zijn gezicht. Ik loop naar boven om zwemspullen te pakken. Hij roept meteen zijn zus. “We gaan vanmiddag naar het zwembad”, klinkt het door de kamer. Het geheim dat ik hem vertelde, ligt meteen op tafel.

Werknemers zijn net kinderen. De één wat ouder of wijzer dan de ander. Ook werknemers willen een bedrijfsgeheim verklappen of in hun voordeel gebruiken, zeker als de werkgever afscheid van hen neemt en het geheim commerciële waarde heeft. Bescherm daarom bedrijfsgeheimen, met een geheimhoudingsbeding in de arbeidsovereenkomst en een boete bij overtreden daarvan. Als je geheim dan op tafel komt te liggen, kun je meteen de boete opeisen bij de werknemer.

Uit de praktijk: Een werknemer ondertekent een arbeidsovereenkomst met een geheimhoudingsbeding. Het is hem verboden om het klantenbestand van de werkgever met derden te delen of voor eigen doeleinden te gebruiken. Na 7 maanden wordt zijn arbeidsovereenkomst niet verlengd. Hij aarzelt geen moment, kopieert het klantenbestand op een USB-stick en neemt die mee naar huis. De werkgever ontdekt dit en schakelt direct een jurist in. Er volgt een pittige brief aan de werknemer, waarin melding wordt gemaakt van het schenden van het geheimhoudingsbeding en aanspraak wordt gemaakt op de contractuele boete van € 10.000. De boete wordt verrekend met de eindafrekening. Het restant van de boete dient de werknemer binnen 5 dagen aan de werkgever te betalen. Goed gedaan van de werkgever, zou je zeggen.

De kantonrechter en drie rechters van het Gerechtshof vinden van niet. De werknemer heeft het klantenbestand niet voor zichzelf of anderen gebruikt. Hij heeft het geheimhoudingsbeding dus niet geschonden. Sterker nog, hij heeft het klantenbestand goed bewaard door het op een USB-stick te zetten. Dat was niet verboden.

Een beter geformuleerd geheimhoudingsbeding of een andere benadering had dit klantenbestand beter kunnen beschermen. Een geheimpje in je dagboek schrijven, is iets anders dan het aan je zus vertellen…

Hans Veldkamp | Juridisch Adviseur
Schuiteman Accountants & Adviseurs
T 0342-41 12 00 | E hveldkamp@schuiteman.com

www.schuiteman.com

Geplaatst op: 18-06-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.