Drie tips van wethouder Patricia van Loozen

De economie trekt aan. Toch gaat het lang niet elk bedrijf voor de wind, weet wethouder Patricia van Loozen. Daarom tipt ze ondernemers die zich zorgen maken over hun bedrijf over drie initiatieven en één regeling.

1. Ondernemersklankbord (OKB)
Het Ondernemersklankbord brengt je in contact met een ervaren oud-ondernemer, manager of specialist. Die gaat je een half jaar lang adviseren. Je hoeft hiervoor echt niet op het randje van een faillissement te staan. Je kunt ook met ze sparren over bijvoorbeeld je organisatiestructuur, bedrijfsopvolging of marketing. Voor het adviestraject betaal je eenmalig 150 euro.

2. 155-red-een-bedrijf
De gemeente Nijkerk is aangesloten bij 155-red-een-bedrijf, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Je kunt hierdoor kosteloos ondersteuning krijgen van een adviseur van dit instituut. Die komt bij je langs en kijkt met je mee: wat gaat er niet goed en wat kan je daaraan doen? Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe groter de kans dat je jouw zakelijke tegenslag te boven komt. Wacht dus niet tot je tot over je oren in de problemen zit.

3. Besluit bijstandsverlening zelfstandigen
Ben je zelfstandig ondernemer en zit je in de financiële problemen? Dan kun je een beroep doen op de Bbz. Dat is een gemeentelijke regeling voor zzp’ers. Er zijn verschillende vormen van ondersteuning. Denk aan een uitkering of bijstandsniveau of een tijdelijke aanvulling op je inkomen in de vorm van een lening. Voorwaarde is wel dat jouw administratie op orde is. Ben jij meer van de schoenendozen vol bonnetjes? Dan is het volgende initiatief een uitkomst.

4. Over Rood
Dit is een initiatief van ondernemers in de regio FoodValley. Ze ondersteunen je bij het tackelen van financiële en administratieve problemen. Je krijgt een getrainde coach die naar je luistert, met je meedenkt, je een spiegel voorhoudt en helpt om orde op zaken te stellen. Voor deze ondersteuning betaal je een klein bedrag: 20 euro per maand.
“Als wethouder bezoek ik natuurlijk regelmatig bedrijven die succesvol zijn. Maar als gemeente willen we er ook zijn voor die ondernemers die het zwaar hebben. Helaas merken we dat het nog steeds een taboe is om daar over te praten. Vaak zien wij ondernemers pas als hun bedrijf failliet is en ze in de bijstand belanden. Dat is heel jammer. Daarom probeer ik het via deze manier. Als je er zelf niet uitkomt, kun je altijd bij ons Ondernemersloket aankloppen. Ze helpen je er graag verder.”

www.nijkerk.eu

Geplaatst op: 22-06-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.