Aandacht genoeg met Jaguar XF

Voor sommige ondernemers is een auto puur een vervoersmiddel. Voor Wilbert van den Burg van Visual Art & Design in Nijkerk ligt dat anders. Als gepassioneerd reclameman bereikt hij met zijn spiksplinternieuwe Jaguar XF precies wat hij najaagt voor zijn klanten: ‘Creating the attention’.

Wat doe je in het dagelijks leven?
,,Samen met drie collega’s ben ik in mijn onderneming Visual Art & Design dagelijks creatief bezig met alles wat te maken heeft met reclame. Zestien jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen en sinds zeven jaar is ons bedrijf gevestigd in Nijkerk. Onze klantenkring bestaat uit de plaatselijke bakker tot grote bedrijven met nationale bekendheid.’’

Welke auto rijd je zakelijk?
,,Sinds kort rijd ik in een zwarte Jaguar XF uit 2016.’’

Geen alledaagse bolide.
,,Klopt. Ik wil ook geen auto die je drie keer in een straat tegenkomt. Onze klanten willen zich onderscheiden van de rest. Dan moet je daar zelf mee beginnen. Ik heb deze Jaguar net een maand en ben er superblij mee. Eigenlijk was ik me aan het oriënteren op een Alfa. Maar toen ik met Jaguar Nederland om tafel zat, werd me een superscherpe aanbieding gedaan.’’

Hoe belangrijk is een auto voor jou?
,,Dit is natuurlijk een aparte auto die opvalt. Als ik bij een klant aankom in een doodgewone auto, vraagt niemand zich af wie daar aan komt. Als je in deze Jaguar arriveert, is iedereen nieuwsgierig naar wie je bent. ‘Creating the attention’, dat is wat we ook voor onze klanten doen. Los daarvan ben ik gewoon gek op snelle auto’s. Ik doe al zestien jaar aan autosport en heb ook veel klanten in dat circuit.’’

Krijg je veel reacties op deze Jaguar?
,,Je merkt in Nederland wel dat er snel wat van wordt gevonden. Zo van: je ziet wel waar het geld wordt verdiend. Soms voel ik me een beetje opgelaten, maar ten diepste heb ik er maling aan. Er is niks mis met hard werken en geld verdienen. En, nog belangrijker: plezier hebben in je werk.’’

Wat is jouw droomauto?
,,Ik heb de intentie om over een paar jaar een Ferrari 360 te kopen. Een echte, pure Ferrari zoals een Ferrari hoort te zijn. Zonder fancy toebehoren en dat soort dingen. Prachtig.’’

Ben je een hardrijder?
,,Ja. Absoluut. De afgelopen jaren heb ik geen boetes gehad, maar in het verleden heb ik er aardig wat geïncasseerd. Ik ben zelfs eens twee maanden mijn rijbewijs kwijt geweest. Ik drink geen druppel, maar te hard rijden gaat me gemakkelijk af.’’

Wat wordt de volgende zakelijke bolide?
,,Deze Jaguar heb ik de komende vier jaar in de lease, dus dat zie ik tegen die tijd wel weer.’’

Inmiddels helemaal gewend in Nijkerk?
,,We zijn langzaam een netwerk aan het opbouwen. Een jaar geleden ben ik bij BNI ingestapt en dat helpt ook om nieuwe mensen te leren kennen. Vanuit de autosport werken we veel met landelijke klanten, maar de waardering die je krijgt van de plaatselijke bakker om de hoek is voor mij minstens zo belangrijk.’’

Geplaatst op: 20-09-2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.