5 tips voor verhuurders van zakelijk vastgoed

NIJKERK – Domicilie Bedrijfshuisvesting helpt vastgoedeigenaren om snel de juiste huurder voor hun bedrijfspand te vinden. Peterjan van Rijswijk vertelt waar je daarbij op moet letten.

Bedenk wie je als huurder wilt
Leegstand kost geld, maar het accepteren van de verkeerde huurder kan je nog meer kosten. Kijk of de dienstverlening en uitstraling van een potentiële huurder matchen met jouw pand. Als dat niet het geval is, kan het lastiger worden om een volgende huurder te vinden.Duidelijkheid over wat achterblijft
Potentiële huurders gaan er vaak van uit dat wat ze zien achterblijft in het pand. Blijven de airco, bureaus en/of een koffiecorner achter? Leg het vast. Dat scheelt veel discussie.Flexibiliteit in huurtermijnen
Traditionele verhuurtermijnen (5 jaar, met optie tot 5 jaar verlenging) staan onder druk. Een groeiende groep huurders zoekt meer flexibiliteit, met name in de eerste verhuurtermijn. Als jij kortere huurtermijnen (2+3+5 jaar of 1+4+5 jaar) aanbiedt, kan je als wisselgeld een hogere huurprijs vragen.

Vierkante meter of maandprijzen?
Huurprijzen van zakelijk vastgoed worden op fundainbusiness.nl per vierkante meter vermeld. Dat lijkt duidelijk, maar vaak ontstaat daar verwarring over. Want gaat het dan bijvoorbeeld alleen om het vloeroppervlak van kantoor- of bedrijfsruimtes? Of tellen ook meters van gedeelde voorzieningen in een pand mee? Een maand- of jaarprijs geeft meer duidelijkheid.

Geen cherrypicking in servicekosten
Een groeiende groep huurders probeert de servicekosten te drukken. Ze zeggen bijvoorbeeld: ik gebruik de kantine niet, dus daar wil ik niet voor betalen. Of: ik ben er maar 3 dagen in de week, dus de wc’s hoeven niet zo vaak schoongemaakt te worden. Het is niet verstandig om daar als verhuurder aan toe te geven. De kosten die jij maakt zijn namelijk niet gerelateerd aan het gebruik van faciliteiten.

Domicilie Bedrijfshuisvesting is met vestigingen in Nijkerk en Ede de regionale specialist in zakelijk vastgoed. De bedrijfsmakelaars van Domicilie kunnen je helpen bij het verkopen, verhuren, huren of kopen van een bedrijfspand.

www.domiciliebedrijfshuisvesting.nl

 

Geplaatst op: 26-02-2020

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Nijkerk

Business in Nijkerk is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Nijkerk.